Sari la conținut
Home » Cine poate avea acces la pregatirea profesionala si atestare?

Cine poate avea acces la pregatirea profesionala si atestare?

Potrivit art. 1 alin. (3) din Anexa nr. 1 la OMT nr. 1214/2015 pot avea acces la pregătirea și atestarea profesională ca manager de transport, persoanele absolvente de liceu și care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 8 alin.(2) din Regulamentul (CE) nr. 1071/2009 referitoare la reședință, după cum urmează:

Persoanele în cauză susțin examinarea în statul membru în care au reședința obișnuită sau în statul membru în care lucrează.

Reședința obișnuită este locul în care o persoană locuiește în mod normal, adică timp de cel puțin 185 de zile în fiecare an calendaristic, datorită legăturilor de ordin personal care demonstrează existența unei legături strânse între acea persoană și locul unde locuiește.

Cu toate acestea, reședința obișnuită a unei persoane ale cărei legături de ordin profesional se află în alt loc decât cel al legăturilor sale de ordin personal și care, drept urmare, locuiește alternativ în locuri diferite situate în două sau mai multe state membre, se consideră a fi locul unde acea persoană are legături de ordin personal, cu condiția ca aceea persoană să se întoarcă acolo în mod regulat. Această ultimă condiție nu este impusă în cazul în care persoana locuiește într-un stat membru pentru executarea unei misiuni cu durată determinată.

Frecventarea de cursuri la o universitate sau școală nu implică transferul reședinței obișnuite.

Call Now Button